ONTDEK

Ontdek

Zoveel te ontdekken


Zoveel redenen om naar het Limburgse Maasland te komen! Vriendelijke mensen, prachtige natuur, een rijke geschiedenis en tongstrelende lokale gastronomie. Het aanbod is zo verscheiden, er is voor ieder wat wils: hengelen, shoppen, culturele uitstapjes, culinair genieten, wake-boarden, .... de mogelijkheden zijn oneindig! De omgeving is vooral een paradijs voor de wandelaars en de fietsers.


Het fietsroutenetwerk van 2000 km brengt de actieve toerist op de mooiste plekjes van Limburg. Via genummerde en duidelijk zichtbare blauwe rechthoekige borden kan je via de vele knooppunten zelf je (overwegend verkeersvrije) route samenstellen. Je kan gebruikmaken van fietskaarten of de app Limburg Fietsparadijs downloaden op je smartphone. Onze provincie blijft zelfs verrassen met boeiende fietsinnovaties. Zo wordt fietsen een ware beleving!


Met de retrofietsen en retrotandems die Wuytershoef aanbiedt, kan je de omgeving op een toffe manier verkennen. Met het picknickgerief  kan je er zelfs een daguitstap van maken! Garantie voor een geslaagde trip! Wij stelden zelfs enkele  bijzondere fietsroutes samen voor onze  gasten:


- Over de grens naar Nederland met de veerpontjes

- Klimmen en klauteren in Warredal

- Een (hmmmm) ijsje eten in Bree

- Spelen en ravotten in het speelbos van As

- Shop till you drop in Maasmechelen Village

- Spelen en wandelen op het dak van de wereld in Terhills, Nationaal
  Park Hoge Kempen

- Cultuur opsnuiven in Maaseik en een terrasje doen

- Varen met de stilsloep op de Maasplassen van Rivierpark
   Maasvallei

- Langs de wijndomeinen van Thilesna en Aldeneyck in de Maasvallei

- Kastelenroute in Dilsen-Stokkem


Wandelaars komen ook aan hun trekken in het Nationaal Park Hoge Kempen, Rivierpark-Maasvallei en natuurpark Bergerven en Platte Lindenberg.

Op de grens tussen Maasmechelen en Dilsen-Stokkem, ligt één van de merkwaardigste landschappen van Vlaanderen: bergen, meren, bossen, moerassen en kreken dompelen je onder in een omgeving die eerder Scandinavisch lijkt dan Vlaams. De bergen zijn echter oude mijnterrils en de meren en kreken zijn oude plassen van grindontginning. Dit is de oude steenkoolmijnsite van Eisden, tegenwoordig herbestemd tot een poort naar het Nationaal Park Hoge Kempen: Terhills.