ONTDEK

Ontdek

Zoveel te ontdekken


Zoveel redenen om naar het Limburgse Maasland te komen! Vriendelijke mensen, prachtige natuur, een rijke geschiedenis en tongstrelende lokale gastronomie. Het aanbod is zo verscheiden, er is voor ieder wat wils: hengelen, shoppen, culturele uitstapjes, culinair genieten, wake-boarden, .... de mogelijkheden zijn oneindig! De omgeving is vooral een paradijs voor de wandelaars en de fietsers.


Het fietsroutenetwerk van 2000 km brengt de actieve toerist op de mooiste plekjes van Limburg. Via genummerde en duidelijk zichtbare blauwe rechthoekige borden kan je via de vele knooppunten zelf je (overwegend verkeersvrije) route samenstellen. Je kan gebruikmaken van fietskaarten of de app Limburg Fietsparadijs downloaden op je smartphone. Onze provincie blijft zelfs verrassen met boeiende fietsinnovaties. Zo wordt fietsen een ware beleving!


Wandelaars komen ook aan hun trekken in het Nationaal Park Hoge Kempen, Rivierpark-Maasvallei en natuurpark Bergerven en Platte Lindenberg.

Op de grens tussen Maasmechelen en Dilsen-Stokkem, ligt één van de merkwaardigste landschappen van Vlaanderen: bergen, meren, bossen, moerassen en kreken dompelen je onder in een omgeving die eerder Scandinavisch lijkt dan Vlaams. De bergen zijn echter oude mijnterrils en de meren en kreken zijn oude plassen van grindontginning. Dit is de oude steenkoolmijnsite van Eisden, tegenwoordig herbestemd tot een poort naar het Nationaal Park Hoge Kempen: Connecterra.


Alle wandelingen in RivierPark Maasvallei zijn bewegwijzerd. Elk wandelgebied heeft een startplaats met een infobord met detailkaart waarop alle wandellussen zichtbaar zijn. Water is de gemeenschappelijke factor bij elke lus. Zo staat de Maasvallei garant voor uren wandelplezier! Je wandelt tussen rivierarmen, grindbanken, oeverwallen en zelfs tussen de Gallowayrunderen en Konikpaarden. Het wandelgebied Stokkem toont je een erg variërend rivierlandschap. Voor vogelliefhebbers zijn de waterplassen in het natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd een echte aanrader. De wandellus in Stokkem wordt ook gekenmerkt door bloem- en kruidenrijke dijken en oude Maasmeanders. De Oude Maas in Dilsen is een van de opvallendste meanders in het RivierPark Maasvallei. Het stadje Stokkem is eveneens een bezoekje waard.


De natuurparken Bergerven en Platte Lindenberg zijn absoluut een bezoek waard! Natuurgebied Bergerven strekt zich uit over het grondgebied van Maaseik en Dilsen-Stokkem en ligt aan de rand van het Kempens Plateau in een historische meander van de Maas. Door grindontginning ontstonden er plassen, samen goed voor ruim 50 ha open water. Het landschap wordt gekenmerkt door boomrijke natte en droge heidevelden, heischrale graslanden en (brem)struwelen. Langs het noordelijke deel van de grootste plas werden landtongen en ondiepe zones gecreeërd. Een ideaal biotoop voor amfibieën. Maar ook de vogels doen het hier goed, voor de liefhebbers is er zelfs een vogelkijkhut. Ook hier vind je grote grazers: Gallowayrunderen en Konikpaarden. In Platte Lindenberg snijdt de steilrand van het Kempisch plateau zich van noord naar zuid door het landschap. De groeves van zand- en grindontginning hebben hun stempel op het landschap duidelijk achtergelaten. Er staan hoofdzakelijk dennen maar er komen ook structuurrijke, oude bossen met zomer- en wintereiken voor.

Vakantiewoning

Wuytershoef


CONTACTEER ONS


Wuytershoefstraat 11

3650 Dilsen-Stokkem

Limburg - Belgium

   

info@wuytershoef.be


(+32)496542256

Copyright @ All Rights Reserved

designed by Anfra